Pomenovanie kauzy Gorila ubližuje týmto zvieratám

22.02.2012 Bratislava

Bratislava 22. februára (TASR) - Pomenovanie kauzy Gorila podľa premiérky Ivety Radičovej ubližuje týmto zvieratám. \"Majú v sebe viac solidarity a správajú sa voči sebe viac s ohľadom a úctou ako mnohí ľudia. Nezaslúži si gorila byť nosičom názvu tejto akcie a samotný ten dokument a aktivity okolo neho,\" uviedla po dnešnom rokovaní kabinetu.

Reagovala tak na plány tvorcov anonymného webu. Tí chcú vo štvrtok (23.2.) zverejniť nahrávky, ktoré majú odhaliť špinu v slovenskej politike. Urobia tak v prípade, že politici spomínaní v spise Gorila do 48 hodín neodstúpia z volebnej kandidátky svojej strany.

Reakcie občanov v súvislosti s kauzou sú podľa jej slov výsledkom správania sa politikov na politickej scéne, ktoré jej pripomína divadelné predstavenie. Poznamenala, že pokiaľ budú kauzy, ktoré sa aj vyšetria, ale nič sa ďalej nedeje, \"tak si občan úplne spravodlivo a rozhorčene povie, že veľkých rýb sa spravodlivosť jednoducho nedotýka\".

Minister zahraničných vecí Mikuláš Dzurinda (SDKÚ-DS) zdôraznil, že medzi prvými zaujal ku kauze Gorila jasný postoj. \"Tí, ktorí spriadali plány, že spáchajú trestnú činnosť a spáchali trestnú činnosť, nech sú usvedčení a nech znášajú dôsledky za tieto svoje činnosti,\" skonštatoval s tým, že zároveň mená tých, ktorí boli pošpinení neprávom, majú byť očistené. Politickú zodpovednosť podľa neho v tomto prípade nesú tí, ktorí gorily zamietli pod koberec, pričom zdôraznil, že SDKÚ-DS je za dôrazné vyšetrenie.
 

Vyberte región